top of page
Quintet Camille Claudel
Quintet Camille Claudel

Het tijdstip wordt later bepaald

|

De locatie wordt later bepaald

Quintet Camille Claudel

Een onvergetelijke avond met special guest Janneke Schaareman en de top musici van Phion. Janneke is bekend als hoofdrolspeelster van de beroemde opera Carmen. Het Quintet heeft een inspirerend en ontroerend programma.

Tijd & plaats

Het tijdstip wordt later bepaald

De locatie wordt later bepaald

Over het concert

Thema: Alleen verandering is zeker.

Het is nacht aan het begin van dit concert. Duistere en geheimzinnige klanken vullen de ruimte met het strijkkwartet: Nacht van Ernst Bloch. Daarna stappen we over naar Il tramonto, de zonsondergang, van Ottorino Respighi. In dit stuk loopt een vrouw met haar geliefde tijdens de zonsondergang door velden. Als de geliefde haar bekent dat hij nog nooit de zon heeft gezien besluiten ze samen op de zonsopkomst te wachten. Hij sterft echter voor hij de zon kan zien en laat de vrouw alleen achter. Zij omarmt rustig maar verdrietig haar lot; ze sterft niet, wordt niet gek. De viool eindigt het stuk een beetje droevig maar toch hoopvol...

Na de pauze neemt het Quintet je mee door het leven van Camille Claudel in een liederencyclus van Jake Heggie. Claudel was de muze van Beeldhouwer Rodin en zeer getalenteerd beeldhouwster. Na verloop van tijd werd hun relatie verstoord en vertrok Camille Claudel. Al gauw werd ze, niet meer door Rodin beschermd, door haar broer en moeder in een gesticht gestopt omdat ze paranoïde zou zijn. Hier verbleef ze de laatste 30 jaar van haar leven.

Muzikaal programma:

E. BLOCH-‘nacht’ voor strijkkwartet   

O. RESPIGHI -il tramonto   

Pauze  

J. HEGGIE -Camille Claudel: into the fire

Musici:

Janneke Schaareman - Mezzosopraan

Pieternel van Lent - Viool

Marte Straatsma - Viool

Eileen McEwan - Altviool

Inge Grevink - Cello

Agenda


 • 1 uur

  Quintet Camille Claudel

Kaartjes

 • Concert

  Dit kaartje geeft alleen toegang tot het concert.

  € 29,00
 • Concert & diner

  Dit kaartje geeft toegang tot concert en diner.

  € 69,00

Totaal

€ 0,00

Share This Event

bottom of page