top of page

WIJ ZIJN Muzen en sirenen

Wij willen zoveel mogelijk mensen laten genieten van klassieke muziek. Wij geloven in een ongedwongen sfeer waarin je met elkaar geniet van een heerlijk diner en daarna van prachtige muziek. 

Een mooie avond is voor ons een avond waarop jij geïnspireerd en verleid wordt. 

Met andere mensen een concert en diner beleven, borrelen en de musici ontmoeten; dat is wat een avond met Muzen en Sirenen onvergetelijk maakt.

Voor een prikkeling van alle zintuigen koop je bij ons een kaartje. Zoek een mooi concert uit, dan zien we elkaar snel.

ensembles

Kies een concert uit voor een onvergetelijke avond.

Het Gelders ensemble

Het Gelders Ensemble is in 2011 opgericht door enthousiaste musici Pieternel van Lent (viool), Boukje Raes (viool) en Joost Hillen (contrabas). Zij maken alle drie al meer dan 19 jaar deel uit van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel.

De musici van het Gelders Ensemble hebben allen afzonderlijk een ruime ervaring binnen de kamermuziek en waren regelmatig te horen in diverse ensembles. Zo ook het trio waaruit uiteindelijk het Gelders Ensemble is ontstaan. De musici kwamen er al snel achter dat met twee violen en een bas een heel groot repertoire gespeeld kan worden. Zij zijn regelmatig te horen op diverse podia en bij huisconcerten onder andere in de Vereniging in Nijmegen en het Mondriaan Museum en op Radio 4.

 

Het Gelders blaaskwintet

Het Gelders blaaskwintet staat voor: kwaliteit, prikkeling, energie, contact, ontroering en beweging. Het kwintet bestaande uit Egbert Jan Louwerse (fluit), Kirsten Jeurissen (hoorn), Bram Kreeftmeijer (hobo), Mette Laugs (fagot) en Irene Teepe (klarinet) is opgericht in 2007. Kenmerkend is het grenzeloze speelplezier en de verfijnde interactie onderling. Inmiddels heeft het ensemble een zeer gevarieerd repertoire opgebouwd met verrassende en afwisselende muziek. Van Sweelinck en Danzi via Brahms naar Ligeti en Piazzolla: alle muziekstijlen komen aan bod.

 

Charmskwartet

Humor, absurdisme en melancholie wisselen elkaar af, waarbij literatuur en muziek elkaar beïnvloeden en versterken. Daarbij wordt duidelijk dat in de zwaarste tijden soms de mooiste kunst ontstaat. Het Charmskwartet bestaat uit Arthur Ornée (viool), Alexej Pevzner (viool), Bart Peters (altviool) en Inge Grevink (cello). Alle vier uitvoerenden zijn plaatsvervangend aanvoerders in Phion.

 

Quintet Camille Claudel

Het Quintet Camille Claudel bestaat uit vier strijkers van Phion, Orkest voor Gelderland en Overijssel en de mezzosopraan Janneke Schaareman. Wat is er nog mooier dan een strijkkwartet met zang?

Janneke is bekend van de titelrol van de bekende opera Carmen met Opera Zuid en als soliste in de tweede symfonie van Mahler in het Concertgebouw van Amsterdam. Het strijkkwartet wordt gevormd door Pieternel van Lent (viool), Marte Straatsma (viool), Eileen McEwan (altviool) en Inge Grevink (cello). Zij maken al meer dan 15 jaar deel uit van Phion en hebben allemaal ruime ervaring met het spelen van kamermuziek in diverse ensembles.

 

Contrabasta

De musici van Contrabasta vormen de basgroep van Phion, Orkest voor Gelderland en Overijssel. Ze zijn allen bassist in hart en nieren en vinden de contrabas het begin en het einde van de muziek. Voor hen gaat er niets boven een contrabas, behalve meer bassen bij elkaar natuurlijk. Contrabasta speelt kamermuziek in allerlei combinaties van contrabassen: duet, trio, kwartet en kwintet, als het maar mooie muziek is. Ze maken geen onderscheid in genres en stijlen en gaan van klassiek tot jazz en van barok tot rock!

Contrabasta speelt zowel originele composities als arrangementen van henzelf en van anderen. Ze hebben vooral ontzettend veel lol met elkaar. Zoals een klein kind het heerlijk vindt om met zijn vrienden te spelen.

Special guests

Jesse Laport

Jesse Laport (1991, Arnhem), is gediplomeerd schrijver, dichter, performer, muzikant, acteur, redacteur, voice-over, copywriter, organisator en presentator. Laport laat lachen en huilen, maar liever nog denken, en zorgt met fijnzinnige humor en scherpzinnige reflecties voor een onvergetelijke indruk.

Op 11 januari 2012 werd Jesse Laport benoemd tot Stadsdichter van Arnhem. Een nog officieuze titel in Arnhem. Volgens de provincie is hij zelfs Dichter des Gelderlands.

Janneke Schaareman

Janneke maakte in het najaar van 2012 haar debuut in het Concertgebouw als alt soliste in de 2e Symphonie van Mahler met het Philips Orkest o.l.v. Jules van Hessen.

Zij soleerde in opera’s als Carmen, Die Zauberflöte en Dido and Aeneas. Ook zong zij in Die Lustige Witwe met Het Gelders Orkest (nu Phion). Op haar repertoire staan verder rollen als Sesto, Idamante en Dorabella (Mozart), Oktovian, De Componist (Strauss) en Charlotte (Massenet).

Sinds 2013 is Janneke lid van het huisensemble van Opera Zuid.

Diner met wijn.jpg
sirenen

Wat zijn muzen en sirenen?

Griekse mythologie

Muzen zijn in de Griekse mythologie de godinnen van de inspiratie. Sirenen zijn de half-godinnen van de verleiding.

Onze missie is het inspireren en verleiden van bezoekers door het aanbieden van smakelijke gerechten, prachtige muziek en een ontmoeting met de musici op een geweldige locatie.

Alleen verandering is zeker

instagram

Contact
Jesse Laport.jpg
Kleding

Voel je vrij!

parkeren

Bij elk concert kan je dichtbij parkeren.

Garderobe

Gebruik van de garderobe is gratis.

CONTACt

ADRES

Oranjestraat 21

6881 SC Velp

EMAIL

info@MuzenEnSirenen.nl

TEL

06-41461381

KvK 78622670

BTW 175336726B01

Bedankt voor het verzenden

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
blijf op de hoogte

Schrijf je in voor het laatste nieuws, voordelen en kortingen

Dankjewel!

bottom of page